MAN eTGE - De elektrische bestelwagen

De elektrische bestelwagen is uitgeroepen tot winnaar van de Bestelauto Expo Publieksprijs 2020. De volledig elektrisch aangedreven bus van MAN won de award in de categorie ‘Gesloten Bestelauto EV’.


De toekomst begint nu. Het stadsverkeer en stedelijke logistiek zijn aan het veranderen. De bevolking groeit, schadelijke stoffen en geluidsniveaus treden op de voorgrond en er zijn discussies over nul-emissiezones. Op hetzelfde ogenblik nemen echter de taken en de eisen in het goederen- en distributieverkeer verder toe. Om aan huidige en toekomstige transportoplossingen te blijven voldoen is een andere denkwijze in de maatschappij noodzakelijk.


Standaard is de MAN eTGE zeer rijk uitgerust

De rijk uitgeruste standaarduitvoering bomvol opties brengt de E-TGE naar de next level op het gebied van veiligheid en comfort. Zoals bijvoorbeeld grootlichtassistent "Light Assist", LED-hoofdkoplampen met LED-dagrijverlichting, parkeerhulp voor en achter met zijflankbescherming, vermoeidheidsherkenning, zijwindassistent en het MAN Media Van Navigatiesysteem met Digitale radio-ontvangst (DAB+).


De voordelen van het MAN eMobility concept

  • Zorgeloos rijden doordat MAN standaard 5 jaar volledige garantie biedt op de MAN eTGE en 8 jaar garantie op de hoogvoltaccu.
  • Direct rijden is mogelijk. U ontvangt een uitgebreide training, zodat u het beste uit de MAN eTGE kunt halen.
  • De MAN eTGE is er met een aandrijving van 136pk bijna gelijkwaardig aan de modellen van een dieselmotor, maar dan zonder enige uitstoot. Daarnaast is de eTGE qua snelheid volledig aangepast aan het hedendaagse stadsverkeer. Dankzij de maximale snelheid van 90 km/u komt de eTGE volledig tot zijn recht in de stad.
  • Er wordt geen millimeter aan laadruimte ingeleverd. De eTGE biedt u tot 10,7m³ ruimte voor kisten, planken, apparaten en nog veel meer. Hier kunt u dus op net zoveel laadruimte rekenen als met de diesel variant.
  • De stille aandrijving van de MAN eTGE is uitermate geschikt voor gebruik in het binnenstedelijk verkeer. Met een actieradius van 110 km tot 115 km* is de eTGE dé absolute koploper onder de elektrische bestelwagens met deze afmetingen en laadruimte.

 

* Volgens WLTP heeft de MAN eTGE een actieradius van 110 km tot 115 km. De realistische actieradius in het dagelijks gebruik bedraagt 120-130km. Deze is vooral afhankelijk van rijstijl, snelheid, bandenkeuze, inzet van comfort-/nevenverbruikers, buitentemperatuur, aantal passagiers/lading en topografie.Download de brochure MAN eTGE